Inima toxică te intoxică

Inima stricată se va depărta de mine; nu vreau să cunosc pe cel rău? Psalmul 101:4

Există în noi o blestemată de dorință de a cunoaște detalii picante din viața oamenilor controversați. Le sorbim cu o sete sălbatică prin: ziare, mediul online, tabloide, programe de scandal. Stăm holbați cu ochii în televizoare dacă la braking news este un titlu incitant sau excitant. Ți-ai pus vreodată întrebarea: Cu ce te-a îmbogățit informația respectivă? Ce învățătură ai tras? Cu ce ai rămas zidit?

Vine calomniatorul, care poate fi prietenul tău foarte bun, dar care este un/o bârfitor/bârfitoare de primă clasă. Fugi cu 200km/oră de el/ea. Genul acesta de oameni au otravă cauzatoare de moarte sub limbă. Ei au numai lucruri rele, negative, critice, iar niciodată o vorbă bună. Adună complexe, neîmpliniri, frustrări, iar mai apoi caută un coș pentru a le vărsa. Să nu te arăți niciodată deschis la așa ceva. Devii ca ei în curând!

Inima lor toxică te va intoxica și pe tine dacă nu ești vegheator. Regele David, afișează aici un dezinteres conștient și sănătos. Vorbind cumva în scârbă el zice: nu vreau să cunosc pe cel rău! Să se depărteze de mine! Știu că răul e ca o lipitoare și are nevoie de piață de desfacere, dar de ce să fiu eu tomberonul lui? De ce să-mi otrăvesc mintea? Când pot să-mi păstrez inima curată.

Ferice de cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu. Matei 5:8.

Aici sunt două aspecte foarte importante. 1. Inima curățită în sângele lui Hristos. Aceasta este opera mântuitoare a Sfântului Duh, accesată prin pocăință și naștere din nou. 2. Păzește-te de paraziți! Tu poți să ai inima curată, dar cei cu inima plină de venin și otravă cauzatoare de moarte te pot ucide.

Ai grijă de inima ta! Depărtează-te de cei răi. De bârfitori. De calomniatori. Caută compania oamenilor cu inima curată. Păstrează-ti gândirea și sentimentele curate. Așa va face întotdeauna înțeleptul.

Și nu uita. Inima toxică te intoxică iremediabil. Salvează-te!