Sfințire în tabără? Italia 2019

Se poate sfințire în tabără? Da. Cu tinerii rebeli din ziua de astăzi? Categoric. Cu cei care nu știu altceva decât Facebook și Instagram? Normal că da. Care sunt încătușați în lanțurile tehnologiei? Cu siguranță. Cel puțin asta este impresia vârstnicilor despre tinerii din ziua de astăzi. Poate au dreptate. Sunt tineri rebeli, încăpățânați, irascibili, tari la cerbicedar, dar să nu uităm că sunt tinerii noștri, copiii noștri, cântăreții bisericilor noastre. Ei sunt binecuvântările noastre mai mari.

Ador să slujesc tinerilor. Așa cum sunt ei, dar asta nu anulează nevoia lor de atenție, acceptare, înțelegere, ajutor, slujire și mai ales de iubire. Am avut ocazia în acest weekend să cunosc tineri minunați, cu un extraordinar potențial întelectual și spiritual. Am recăpătat speranța. Am cunoscut băieți adevărați ai bisericilor române din zona nordică a Italiei, dornici de slujire, care sunt pregătiți pentru slujire de închinare, predicarea și misiune. Am cunoscut fete serioase care știu ce vor de la viață și slujire. Diaspora românească este alcătuită din oameni maturi, încercați și căliți cu greul.

Investiți în tineri. Asta înseamnă să crezi în viitor. Să trăiești și să dezvolți perspective. Ei au mare nevoie de noi, dar noi avem acută nevoie de ei. Mai mult de jumătate din slujbele bisericii sunt asigurate de generația tânără. Prin cântări, departamente, formații. Acceptați-i! Credeți în ei! Arătați-vă interesați de soarta și nevoile lor! Iubiți-i! Slujind-le lor, slujiți lui Dumnezeu.

Am petrecut o tabără de weekend excelentă. S-a manifestat prezența lui Dumnezeu prin revărsarea Sfântului Duh. Au fost lacrimi, rugăciuni, pocăință, hotărâri pentru botez, iar tinerii au fost transformți prin har. Mulțumim organizatorilor și echipei de slujitori: Viorel, Arcade, Elisei, Nicu, Mihai, Tică, Mitică. Mulțumim surorilor de la bucătărie pentru slujirea lor.

Mulțumim lui Dumnezeu că ne iubește și mai lucrează și astăzi. Mulțumesc tinerilor din Torino (Betel, Eben-Ezer), Savona.