Nu mai dezgropați cadavrul firii pământești!

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Galateni 5:24

Dacă tot ai luat această sfântă decizie, de a răstigni firea pământească, atunci las-o acolo că stă bine! De ce ai tendința morbidă de a o dezgropa? Sau ai uitat câte necazuri ți-a făcut pe vremea când trăiai după îndemnurile ei? Dacă amintirile sunt atât de dureroase, gândește-te ce ar însemna o recidivă din partea ei!

„Doamne, fă să țină cuiele! Doamne, fă să țină cuiele!” Se ruga un frate cu un fel de disperare.

-Ce ai, măi frate? Îl abordează vecinul de bancă din biserică.

-Cum, zice acesta, am răstignit firea pământească, iar acum mă lupt cu ea că vrea să se smulgă de pe cruce. Vrea să se sustragă de la pedeapsă.

Cam despre asta este vorba. Foarte mulți „creștini” și-au răstignit fiara firii pământești în ace de siguranță. La fiecare mic scurtcircuit relațional se smulge de pe cruce. Fraților, răstigniți firea cu piroane de 125 cm. Să iasă prin partea cealaltă a crucii. Apoi îndoiți-le prin dos.

Prea ne sare muștaru’, prea multă efervescență și abordare vulcanică, prea mulți nervi deversați într-o inimă rea și necredincioasă, prea multă iuțime și mânie și răbdare de paie. Asta pentru că firea ta veche e răstignită în ace de siguranță. Când circumstanțele îți sunt nefavorabile, atunci apelezi la serviciile ei: minciună, vorbe de ocară, compromis. Grijă! Mare grijă! Atât de ușor se poate întina cugetul, apoi ai nevoie de o viață să dregi leziunile.

Nu dezgropa cadavrul firii pământești! Ai început în Duhul alergarea ta? Continuă în Duhul, nu în firea pământească. Nu îți este de nici un folos. La fiecare electroșoc, în loc să pui genunchii la pământ, iei lopata și începi a dezgropa la cadavrul firii pământești pentru a te putea răzbuna. Este cea mai neînțeleaptă decizie. Renunță la ea! Lasă-te prelucrat de Duhul lui Dumnezeu prin răbdare, înfrânare, îndelungă răbdare. Lasă omul nou regenerat prin Duhul și puterea Evangheliei să te edifice, să te asemene cu Hristos. Lasă-te asimilat Împărăției lui Dumnezeu. Lasă neprihănirea ta să o întreacă pe a cărturarilor și a fariseilor, ca să fii fiu al Tatălui ceresc.

Oricum e moartă în păcat. Nu mai spera la reînviere. Lasă morții tot ce este mort. Acționează cu bunătate și neprihănire, ca nu cumva să te trezești săpând la deshumarea firii pământești.

Fii înțelept!