Pentru botez, nu sunt hotărât! Din nefericire moartea nu cere acorduri!

Alfred este un tip interesant. Un om cuminte, gospodar, politicos, nu a fost căsătorit niciodată. Suntem chemați la spitalul cu mai multe speranțe de moarte decât de viață, pentru a vorbi cu el. Personalul de aici este unul de excepție, cu multă amabilitate și ne primește cu dragoste de fiecare dată. Noi ne rugăm și pentru ei, au nevoie de multă răbdare. Întâlnim un om la 50 de ani, cărunt, uscățiv, cu ochii fără pic de culoare și cufundați timizi în cap, cu o problemă foarte gravă la plămâni. Stăm de vorbă cu el câteva minute, ne aprobă elegant, dar se citește pe chipul lui o nelămurire și lipsă de interes pentru nou. Am vorbit câteva minute cu el, m-am rugat și l-am lăsat în grija apropiaților lui meditând la veșnicie. Era vineri la amiază.

Duminică la orele 13 ne prezentăm din nou la patul lui. Alfred este mai puțin transparent ca prima dată. Începem discuția cu el, povestim despre puterea miraculoasă a lui Hristos. Îi citesc versete din Biblie, acceptă, plânge, am avut o părtășie minunată. În final îl întreb dacă este pregătit și dacă dorește să își predea în totalitate viața în mâna lui Dumnezeu. Își adună puterile pe care le are, se străduiește cu mare efort să vorbească, apoi ne spune franc: „Nu sunt încă hotărât să mă botez!” M-am întristat. Este atât de evident că nu o mai duce mult, dar se împietrește. În final îi spun: „Vă las să vă mai gândiți, dar să știți că nu vă pot lăsa săptămâni sau luni. Peste două zile vin la dumneavoastră”. Îmi aprobă întoarcerea. Îl îndemn hotărât să nu accepte boală și să ceară de la Dumnezeu vindecarea.

A trecut ziua de Luni, e marți(seara de colinde), mâine după program urma să merg la Alfred. Simțeam că ceva nu e în ordine. Fiind pe telefon văd o notificare de la sora T. O soră minunată care ne-a făcut legătura cu el. „Alfred a murit!”. Îmi plânge inima în mine! Mă doare! Noi am fost să îl mărtirisim în vederea botezului, pentru care nu a votat cu refuz, doar cu amânare. În urma noastră a venit moartea, care din păcate nu a mai cerut acordul lui, a executat cu exclusivitate votul lui Dumnezeu. La 30 de minute după ce el a plecat spre alte emisfere, ajunge un grup de colindători, care cântă magnific, dar Alfred nu îi mai poate auzi. E târziu, afară e frig și plouă, iar inima lui Alfred a încetat să mai bată!

Sora T. Ne spune că după ce noi am plecat Duminică, el a plâns, semn al cercetării divine. Asta mă face să mai trag nădejde. Mai ales că în urmă cu un an de zile, același Alfred era bolnav. Foarte bolnav! Paralizat pe partea dreaptă. Au venit niște frați slujitori de la Pecica, după ce i-au făcut ungerea cu untdelemn( o lucrare biblică, practicată de apostoli în vederea vindecării), Alfred a fost dus împreună cu frații până în stradă în căruciorul cu rotile, iar la întoarcere a venit pe picioarele lui.

A experimentat minunea lui Dumnezeu pe propria piele. A acceptat că Hristos a murit pentru păcatele lui. A rămas în meditație plângând. Nu a apucat botezul, dar Dumnezeu e la ușa raiului. Ideal ar fi să respectăm poruncile mântuitoare ale Bibliei. Începând cu Marcu 16:17 cine va crede și se va boteza va fi mântuit, iar cine nu va crede va fi osândit. Să fim ageri câtă vreme ne putem exprima și decide, oricum, firea ne spune că se apropie și un prea târziu.

Astăzi eu decid veșnicia împreună cu Dumnezeu prin credința în jertfa lui Hristos, mâine s-ar putea ca moartea să decidă veșnicia departe de Dumnezeu, sau nu.

Alege, dar cu multă chibzuință! Hristos merită întotdeauna DA!