Bă, tu nu te mai însori?

Surprind o discuție între două persoane în pauza conferinței în Spania:

Bă, tu nu te mai însori? Zice fată către băiat. „E o fată neserioasă!” ,probabil că ești tentat să zici. Posibil, dar eu am o altă perspectivă. Mai degrabă observ o problemă a lipsei de asumare a băieților, o teamă de a intra în relații serioase care să ducă spre căsătorie.

Culegând informații de la mai multe conferințe de tineret, din mai multe țări, constat că avem o mare criză de bărbați. Pe un eșantion de aproximativ o mie de baieți cărora le-am lansat întrebarea dacă vor să fie predicatori, nu am găsit zece care să își dorească, iar din aceștia câți ajung, numai Dumnezeu știe. Slujirea ca slujirea, este urmarea a unei suite de probleme; dacă unui băiat îi este atât de greu să se căsătorească, îi va fi cu atât mai greu să își asume slujirea.

Arată îngrijorător tabloul social în următorii ani, există o formă de adolescență întârziată în rândul băieților, dată de mai mulți factori: traiul bun lângă mama, prea multa iubire de sine, frica de responsabilități, hoinăreala cu prietenii sau chiar păcatul care a început să placă.

Este strigător la nori să fie nevoite fetele să ia de guler băieții: bă, tu nu te mai însori?. Este o situație complicată. Problema va lua amploare dacă nu se vine în ajutorul băieților mari. Părinții ar trebui să se implice mai mult în educarea băieților, mai ales tații, care fac din băieți bărbați. Probabil și suprasolicitarea taților și plecarea lor de acasă pe termen lung a afectat puțin asumarea bărbăției pentru băieții crescuți de mame.

Ca o încurajare pentru voi, băieți: nu trebuie să intrați în panică, nu vă speriați de viitor, multe se pot realiza împreună în viața de familie, deveniți mai puternici pentru că forța iubirii din familie este net superioară celei a halterelor. Este nevoie să activați bărbatul din voi, să luați taurul realității de coarne, să vă asumați întemeierea unei familii, pentru că nimic nu se compară cu împlinirea de a fi soț iubit și tată.

Moda occidentală a băieților tomnatici a început a împinge pe mulți către 40 de ani; Biblia spune că O binecuvântare sunt copiii făcuți la tinerețe. Psalmul 127:4

Fetele nu sunt așa fițoase cum credeți voi, ele sunt foarte responsabile și se implică orbește într-o relație cu un bărbat adevărat. De cele mai multe ori nesiguranța lor se datorează mai ales lipsei de încredere și nesiguranței pe care o generează băiatul prin lipsa de maturitate. Când o fată devine soție și mamă este de zece ori mai pregătită a face față tuturor provocărilor familiei. Cele mai multe dintre temerile întemeierii familiei sunt nefondate și nejustificate.

Băieți, însurați-vă! Asumați-vă responsabil căsnicia! Habar nu aveți cât de puternici sunteți în a construi o casă când știi că vine un bebe, că urmează să devii tată, ai o putere de uriaș. Nu vă temeți! Nu vă îngrijorați! Întemeiați familii, faceți prunci și bucurați-vă de ei, este un har pe care Dumnezeu ni l-a dat pe acest pământ, în această viață scurtă.

Dacă veți lua măsuri, nu veți ajunge în situația inconfortabilă de a vă peți fetele, cu abordarea: bă, tu nu te mai însori?