Nu ești singură, buni, vin eu cu tine!

Sora A. s-a botezat duminică la Biserica Betleem împreună cu alți candidați. Fiecare dintre cei care s-au botezat au fost însoțiți de rude mai apropiate și mai îndepărtate. S-au făcut multe poze individuale, de grup, a fost o atmosferă foarte frumoasă.

Deși e cea mai importantă zi din viața ei, sora A. se adăpostește parcă la umbra deasă a pomului tristeții. Cu un zâmbet al speranței și ușoară timiditate în voce îmi spune: „Frate Onisim, aș vrea să fac o poză cu dumnevoastră”. Sigur că am făcut nu una, mai multe poze cu ea. Apoi îmi spune cu ochii în lacrimi: „Nu a vrut nimeni din familia mea să vină la botezul meu”.

M-au tăiat pe inimă cuvintele ei. Apoi continuă: „Dar a venit ea”, și îmi ridică o mânuță albicioasă și uscățivă. E mâna Antoniei, o fetița de 9 ani care ar fi zis: „Buni, eu nu o să te las singură. Vin eu cu tine la botez.” Și a venit! O copilă cu fața de înger care îți lasă impresia că înțelege mult mai multe lucruri decât o altă fetiță de vârsta ei.

Căci de acum cinci vor fi dezbinaţi într-o casă, trei împotriva a doi şi doi împotriva a trei.
Vor fi dezbinaţi: tată împotriva fiului şi fiu împotriva tatălui, mamă împotriva fiicei şi fiică împotriva mamei sale, soacră împotriva norei sale şi noră împotriva soacrei sale.
Luca 12:52-53

Am predicat de multe ori din textul acesta, dar astăzi l-am trăit pe propria piele. Știa Isus ce vorbește, El, căruia i s-a dat toată puterea în cer și pe pământ. Cu durere se nasc pruncii fizic, dar tot cu durere se nasc și fiii spirituali. Cunosc un caz în care tatăl și-a amenințat cu moartea fiul și a fost nevoit să doarmă prin vecini pentru că și-a predat viața în mâna Domnului. „Prefer mai degrabă să te știu curvar, bețiv, fumător, decât să te știu pocăit”, ar fi afirmat tatăl. Nu e de mirare, popularul preot Calistrat a afirmat public, citându-l pe un stareț (mentor de-al său), citez: „Mai bine să curvești cu toate femeile din Alexandria decât să te rătăcești, renunțând la nu știu ce icoană!”. Asta este o anomalie cu mutații psiho-spirituale de neimaginat care pot genera un religios malformat capabil de crimă.

Vă imaginați cât de tare poate întuneca diavolul o minte?! Slavă lui Dumnezeu însă că sora A. a intrat într-o familie mare, iubitoare, anume în Biserica lui Isus Hristos. Nu doar Antonia a fost prezentă la botezul ei, ci legiuni întregi de îngeri, Dumnezeu însuși prin Sfântul Duh, a fost sărbătoare în cer.

Așa că dacă vreți să vă nenorociți prin patimi veți fi ajutați de toți, inclusiv de părinți. Dacă vreți să vă predați viața în mâna lui Hristos, așteptați-vă la ură și dispreț.

Este un paradox pe care logic nu îl pot explica, tot la fel cum nici harul lui Dumnezeu și taina botezului nu poate fi explicată.

Mulțumim, Antonia, pentru inimioara ta mare pe care ai pus-o la dispoziția Regelui. Buni te iubește și cu siguranță Dumnezeu te va răsplăti.