Ziua 1. Dragostea este îndelung răbdătoare

Perioada pandemiei a pus mare presiune pe noi, referindu-ne la toate aspectele vieții. Pe fondul stresului, lipsei banilor, tensiunilor sociale, pierderilor celor dragi am devenit ca societate mai agitați. Ne pierdem cumpătul, vorbim răstit, vocea mai stridentă, dar trebuie avut mare grijă. Aceste aspecte pot afecta iubirea!

Întâlnim la tot pasul oameni cărora le „sare muștarul”, nu mai au răbdare, iar asta finalizează în claxoane, amenzi, jigniri etc.

De fapt, aici este testul suprem al dragostei. Când iubești rabzi, când nu mai ai răbdare treci la îndelungă răbdare. Haideți să facem o analiză minuțioasă a familiei noastre. Încearcă să amâni cu o zi sau o oră reproșurile, discuțiile aprinse și vei experimenta minuni relaționale.

Când un om nu mai are răbdare cu tine sunt două posibile cauze: 1. Fie a obosit să mai aștepte; 2. Fie nu te mai iubește. Verifică mai întâi prima variantă, posibil să i se fi terminat și îndelunga răbdare. Nu e sfârșitul lumii! Ia măsuri responsabile, dorește-ți schimbare, manifestă un interes mai sporit, dacă trebuie depune un efort considerabil mai mare, rupe din tine, iar lucrurile se vor așeza.

Dragostea este îndelung răbdătoare. Să nu facem abuz însă. Nu mizăm totul pe carte iubirii partenerului și a răbdării lui, ci mai degrabă să fim cooperanți și luptători. Dragostea soției mele, rabdă faptul că am ratat coșul aruncând o dată, de zece ori șosetele pe lângă el, dar bunul meu simț mă obligă la schimbare.

Iubiți-vă mult și…aveți răbdare îndelungă! Chiar îndelungă fiind, se poate rupe la un moment dat fără asumarea reciprocității.

Nu renunța! Poți mai mult! Înainte de oferi ceva, oferă tu totul! Dragostea este și cerebrală.