Ziua a 20-a Steagul dragostei

Din ciclul REPERELE IUBIRII

(Cânt 2:4) El m-a dus în casa de ospăț și dragostea era steagul fluturat peste mine.

Steagul dragostei e alb. Dintotdeauna și pentru totdeauna dragostea a fluturat și va flutura steagul păcii și al armoniei. Unde este dragoste e bună înțelegere, bucurie, împlinire, progres, un loc unde îți dorești să trăiești.

Familia întemeiată pe dragoste, este ca o grădină bine udată, cu flori multicolore, pomi fructiferi pentru fiecare sezon, alei pavate cu plăcere, parfumul iubirii este îmbătător și plin de vitalitate. Fluturii plini de energie împrospătează oxigenul relațional, albinele sunt neobosite în zborul hărniciei lor, iar mierea devine hrana sățioasă a familiei. Copiii își vorbesc frumos, epitetele plutesc în universul familiei și casa binecuvântată e plină de zâmbete, bucurie și umor. Iar steagul alb al iubirii e înălțat în fiecare dimineață. Cu rugăciune.

Familia construită pe interes (adică fără iubire) este ca o peșteră, pe cât de rece, pe atât de îngrozitoare. Liliecii infernului bântuie printre lichenii neoxigenați din întuneric, viperele de stâncă împroșcă veninul lor infernal, ecoul urletelor de hienă îți zburlește părul în cap și dă fiori reci pe șira spinării. Casa fără iubire este veșnic îndoliată. Dialogul negru al conflictului și cearta arborează zilnic steagul de doliu. Până la urmă: „dacă dragoste nu e, nimic nu e”, vorba lui Marin Preda sau Sfântul apostol Pavel: „fără dragoste nu sunt nimic.”

Pentru domnișoare: doriți-vă o familie frumoasă, construită pe temelia iubirii. Luptați-vă zilnic pentru asta.

Pentru domnișori: construiți-vă casa împreună cu viitoarea soție, dar nu uitați de fezabilitatea responsabilă a temeliei, Iubirea.

Pentru doamne: tocmai în acest scop v-a rânduit Dumnezeu lângă partenerul de viață, să corectați stângăciile lui emoționale, să șlefuiți trunchiul de lut, să prelucrați personalitatea, să colorați viu sufletul lui, să îl ajutați zilnic să fie acolo unde îl doriți. Dumnezeu v-a dat ajutor potrivit, nu „împotrivit”! Faceți din casa voastră locul la care el să tragă amețit de dor și iubire, nu locul de unde și-ar dori să scape.

Pentru domni; fiți acolo la nevoie. Fiți ca un stâlp de susținere al familiei, fiți ca un versant de încredere unde va găsi refugiu fiecare membru al familiei, mic sau mare. Hrănește-ți familia. Muncește, asigură un trai decent celor dragi, iubește-i și vei transforma inclusiv peștera rece într-un rai călduros.

Nu uitați! Dragostea flutură doar steagul iubirii! Iar iubirea are doar steaguri albe în cămări. Zăvorâți cămările iubirii! Țineți-le departe de curioși, iar când le deschideți în interesul familiei, ARBORAȚI STEAGUL ALB!

Cu fiecare vorbă spusă, arborăm un steag. Să fie alb!