Epistola sfântului apostol Andrei către români

Andrei a fost inițial ucenicul lui Ioan Botezătorul. La îndemnul lui Ioan, acesta a început să urmeze pe Isus. Spiritul său evanghelistic nu l-a lăsat în pace până nu a chemat și pe fratele său Petru, care urma să fie cel mai reprezentativ între apostoli. Andrei se dovedește a fi un slujitor devotat, altruist și credincios Marelui Stăpân.

Dacă Sf. Apostol Andrei ar fi cris o epistolă către români, despre Ocrotitorul României, ea ar fi sunat cam așa:

Iubiți frați români! Eram în Ierusalim pe când Domnul și Mântuitorul nostru ne-a dat porunca de a merge până la marginile pământului. Preaiubitul frate Toma a plecat spre India (unde a și fost ucis), fratele meu Petru a rămas să predice evreilor din țară și din diaspora, iar eu am plecat spre Tracia.

Aici în zona Daciei când am ajuns am găsit un popor politeist în zona Dobrogei ( Tomis, Callatis și Histria). Am început propovăduirea mântuirii prin jertfa lui Hristos, iar surprinderea mi-a fost mare să constat că un mare număr de daci au crezut Vestea Bună a Evangheliei.

Aflu, că peste ani am fost numit „ocrotitor al României”. Oh! nu iubiții mei frați! Eu însumi am venit la voi ocrotit de brațul puternic al lui Dumnezeu. Departe de mine gândul de a mă considera ocrotitorul unui popor. Ca un rob netrebnic, mi-am făcut datoria de a predica pe meleagurile sudice ale Daciei, dar nu am pretins închinăciuni și pelerinaje. Eu v-am adus vestea că Ocrotitorul României este doar Dumnezeu! În cele din urmă am fost răstignit pe o cruce în formă de x, o vedeți la fiecare trecere la nivel cu calea ferată.

Iubiții și scumpii mei frați români, aflu că în procent de 90% țara este creștină. Mă simt copleșit și recunoscător harului mântuitor al lui Dumnezeu. Dar nu mă încălzește cu nimic dacă o zi pe an vă aduceți aminte de mine. Aș prefera să mă uitați pentru totdeauna dacă se poate, nu am fost decât un simplu om, dar am dorit să vă ajut ca în fiecare zi să vă aduceți aminte de Dumnezeu și pe El și numai pe El să îl cinstiți.

Scumpii mei frați români. Cinstiți pe Mântuitorul. Aflu că sunteți fruntașii Europei la înjurături ale tuturor lucrurilor sfinte. Aflu că în gurile voastre sunt milioane de înjurături la adresa lui Dumnezeu. Că ați omorât prin avort încă o dată populația țării în ultimii 50 de ani. Nu îmi faceți nici un serviciu că mă cinstiți pe mine, dar îl înjurați și necinstiți pe El. El este Mântuitorul meu, El este ocrotitorul României. El este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, care trebuie cinstit nu înjurat.

Dragii mei frați români. Mă voi lăuda în cer cu fiecare dintre voi. Mi-am pus viața în joc să aduc Evanghelia în mijlocul unui popor străin de Dumnezeu, care deseori m-a amenințat cu moartea. Nu regret nimic, m-aș bucura să aud că România are un popor de drept credincioși. Să aud că iubește familia și valorile creștine, că votează referendumul pentru familie, că legiuitorii dau legi ținând cont și de Biblie, că vor depune jurăminte cu mâna pe Biblie fără să se rușineze.

Dragi români, cât vă gândiți la mine, gândiți-vă mai degrabă la Dumnezeu. El este ocrotitorul vostru. Demonstrați că sunteți creștini în fapte, nu doar în teorie, iar Dumnezeu se va bucura.

Cu prețuire, al vostru misionar care v-a adus Evanghelia, și rob al lui Isus Hristos, Andrei.