Marea Britanie a primit Șah-Mat. Noi nu!

Șah mat în limba hindi unde s-a înființat jocul de șah, înseamnă rege mort. Practic e un non-sens, deoarece la acest joc regele nu moare niciodată. Dar viața bate filmul, și jocul.

Tudor Arghezi surprinde atât de frumos alegoria moarte-joc în De-a va-ți ascunselea. Numai că oricât de frumos am îmbrăca moartea, rămâne din cale-afară de urâtă și hidoasă. În realitate se moare. Și regii mor.

Prințul Filip, ducele de Edinburgh, a părăsit lumea noastră după un secol fara două luni. Dar oamenilor le este rânduit să moară, spune Sfântă Scriptură, așa că prințului, soț al reginei Elisabeta a II-a, ia sosit ceasul. Regatul Marii Britanii a primit șah-mat. Și toate regatele pământului au avut și vor avea aceeași soartă. Toți regii mor.

Există însă un Regat diferit de toate: ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU. Mesajul principal al Mântuitorului este axat pe acest Regat Veșnic. În anul 33 al erei noastre și creștinismul a primit șah-mat. S-a bucurat Irod Antipa, s-a bucurat infernul cu diavol principal cu tot, s-au bucurat barbarii și păgânii. Doar un mic număr de oameni, creștinii, plângeau speriați prin peșteri și catacombe.

Durerea însă a ținut trei zile. Funeraliile au avut dimensiuni cosmice: (Mat 27:45) De la ceasul al șaselea până la ceasul al nouălea s-a făcut întuneric peste toată țara. Trei ore de doliu universal în țară. Pentru că murea altfel de Rege. De sorginte celestă.

După trei zile acest Rege Isus, a înviat și a întocmit cea mai puternică împărăție, nici porțile locuinței morților nu o mai pot distruge. Împărăția aceasta este veșnică, pentru că Regele ei este veșnic. Așa cum recunoștea împăratul Claudiu în discuția lui cu Marcelius. Spunea el: Isus este cel mai măreț rege care a trăit vreodată, și singurul pentru care oamenii mor, chiar dacă El „nu mai este”.

Bucuria mea este atât de mare, pentru că prin credință Regele m-a făcut prinț al Împărăției Lui. Un imperiu întreg de prinți și prințese. Mai mult avem cheile împărăției: (Mat 16:19) Îți voi da cheile Împărăției cerurilor, și orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.”

Cuvinte pline de farmec și laudă adresate Mielului lui Dumnezeu în ceruri, pe care le aude Apostolul Ioan: (Apoc 5:10) Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru și ei vor împărăți pe pământ!”

E un privilegiu să fii cetățean englez, e un regat puternic și prosper care a colonizat aproape jumătate de planetă, dar e un privilegiu detașat mai mare să fii prinț în Împărăția Luminii, unde Rege este Hristos. El, Regele Regilor.

Iar așa cum spune crezul nostru creștin: a cărui împărăție nu va avea sfârșit. Așa că, prinți și prințese, să ne rugăm mai apăsat rugăciunea Domnească, acolo unde spune: vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta!

E aproape! O simțim în piept! Vine!Acolo este ținta noastră! Vom împărăți cu Hristos 1000 de ani, apoi o veșnicie în ceruri! Maranata! Vino Doamne Isuse!

Poporul englez a primit șah-mat, poporul Domnului nu!


2 gânduri despre „Marea Britanie a primit Șah-Mat. Noi nu!

Comentariile sunt închise.